2024 Yılında Yayaya Yol Vermeme Cezası Ne Kadar? Yaya Geçidi Park Cezası Ne Kadar?

2024 Yılında Yayaya Yol Vermeme Cezası Ne Kadar? Yaya Geçidi Park Cezası Ne Kadar?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
2024 Yılında Yayaya Yol Vermeme Cezası Ne Kadar

Trafikte yayalara yol vermek ve can güvenliklerini önemsek, sürücülerin en temel sorumluluklarından birisidir. 2024 yılında yayaya yol vermeme cezası, trafik güvenliğini artırmak ve yayaların da can güvenliğini sağlamak amacıyla güncellenmiştir.

Yayaya Yol Vermeme Cezası Ne Kadar?

2024 yılı itibarıyla, yayaya yol vermeme cezası 9085 trafik cezaları kodu 74/b altında düzenlenmiş ve 690 TL olarak belirlenmiştir. Bu ceza, yaya geçitlerinde bekleyen veya karşıdan karşıya geçmekte olan yayalara araçlar tarafından yol verilmemesi durumunda uygulanır. Erken ödeme indirimiyle bu ceza 517,50 TL’ye düşmektedir.

Yaya Geçidi Park Cezası Ne Kadar?

Yaya geçidine yanlış park etmenin cezası da 690 TL olarak belirlenmiştir. Yaya geçitleri yayaların güvenliği için boş bırakılması gereken önemli geçitlerdir. Kazalara sebebiyet verebileceği için olağanüstü bir hal olmadıkça bu geçitlere park yapılmamalıdır. Bu ceza, yönetmelikte belirtilen durumlar dışında yaya geçitlerine park edilmesi halinde uygulanır ve %25 indirimli hali 517,50 TL’dir.

Cezalara İtiraz Nasıl Olur?

Trafik cezalarına itiraz etmek, sürücülerin haklarını koruma altına alır. İtiraz süreci, genellikle ilgili trafik ceza mahkemesine veya idare mahkemelerine yazılı bir dilekçe ile başlatılır.

Yayaya Yol Vermeme Cezası ve Yaya Geçidi Park Cezası Nereden Ödenir?

Adınıza kesilmiş cezaları, e-Devlet üzerinden veya Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden sorgulayabilir ve öğrenilebilirsiniz. Ödemelerinizi de vergi dairesi ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir